Ні світло, ні газ не знадобляться: повний перелік круп, які можна готувати без варіння
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Прості рецепти для будь-яких умов
Хто сказав, що смачна каша обов'язково має варитися на плиті? Ми розповідали, як приготувати яйця у термосі за японським методом. Тепер ділимось переліком каш, які можна приготувати без варіння.
Річ у тім, що багато круп не потребують варіння і чудово розм'якшуються у воді. Це ідеальний варіант для відключень світла. "Телеграф" розповідає, які крупи як готувати. Деякі з них достатньо залити холодною водою, деякі потребують окропу, наприклад, з термоса.
Які крупи можна приготувати без варіння?
- Кускус — просто залийте крупу окропом, накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.
- Гречка — замочіть її на ніч у холодній воді або залийте окропом на 20-30 хвилин.
- Вівсянка (лише пластівці) — залийте окропом або гарячим молоком, додайте улюблені фрукти та горіхи.
- Манка потребує замочення у воді або молоці на 15-20 хвилин.
- Ячну крупу залийте гарячою водою у співвідношенні 1:2 і дайте настоятися 2-2,5 години.
- Перлову крупу потрібно замочити у воді на добу.
Смак таких круп, як манка, буде відрізнятися від того, який ви отримаєте при звичайному варінні. Однак її все ще можна приготувати. Якщо ж переживаєте, чи встигне крупа зваритися, наприклад, поки ви збираєтесь на роботу — просто залийте її окропом на ніч. Вранці вона буде повністю готова.
Спробуйте різні види круп і створюйте свої власні унікальні рецепти. Навіть у складних умовах можна готувати смачні та поживні страви. Також ми розповідали, як можна зберегти холод у холодильнику, коли немає світла.