Скумбрія може здивувати: чим її нафарширувати

Читать на русском
Автор

У такій інтерпретації скумбрія здивує

Приготування скумбрії давно уже стало звичним для багатьох господинь. Її маринують, запікають чи тушкують. Однак, навіть ця рибка може здивувати.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом фаршированої запеченої скумбрії. А опублікували його на Instagram-сторінці "olga riabenko".

Як приготувати фаршировану скумбрію

Інгредієнти:

  • скумбрія – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатний соус – 2 ст. л.;
  • спеції для риби – 1 ч. л.;
  • томати сушені – 1 ч. л.;
  • коріандр – 0,5 ч. л.;
  • сіль, перець, цукор – на смак;
  • петрушка – 5 гілочок;
  • сир твердий – 50 г;
  • олія оливкова;
  • масло – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію почистити від голови, хребта та кісточок. Хвіст залишити.
  2. Додати сіль та перець.
  3. Обсмажити нарізану цибулю та натерту моркву.
  4. Додати спецію для риби, коріандр, сушені томати, сіль, перець, цукор (за бажанням) та томатний соус.
  5. Смажити до прозорості цибулі.
  6. На філе викласти петрушку та овочі. Скрутити та заколоти шпажкою.
  7. Викласти рибу у форму для запікання, полити оливковою олією та додати масло.
  8. Запікати за температури 200 градусів протягом 15 хвилин до золотистого кольору риби.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт скумбрії запеченої в банці. Цю рибку легко приготують навіть діти.