Маринована цибуля: три найкращих рецепта

Читать на русском
Автор

Цибуля – овоч із досить специфічним ароматом. Щоб усунути його неприємний запах, можна скористатися таким чудовим способом, як маринування.

Маринована цибуля стане відмінним доповненням не тільки до м'ясних страв, але і салатів, закусок. Приготувати мариновану цибулю не складе великих труднощів. Представляємо вашій увазі 3 найсмачніші рецепти домашніх маринадів.

Маринована цибуля в оцеті

Складові:

  • Сіль – щіпка
  • Оцет – 3 ст. л.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Вода – 1/2 склянки
  • Цукор – 1 ст. л

Спосіб приготування:

Цибулю наріжте кільцями.У скляний або емальований посуд налийте ½ склянки гарячої води.Додайте до неї цукор, оцет, сіль, перемішайте.У цю суміш покладіть цибулю і дайте настоятися 2 години.

Маринована цибуля з прянощами

Складові:

  • Гвоздика – бутон
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець червоний – 5 г
  • Перець чорний – 5 г
  • Кориця – 5 г
  • Лист лавровий – 5 г
  • Кислота лимонна – 5 г

Спосіб приготування:

У 100 мл води змішайте кислоту, гвоздику, сіль, перець, корицю.Поставте суміш на вогонь і дайте залишити 5 хвилин.Потім покладіть на дно чистої банки лавровий лист.Зверху покладіть нашатковану кільцями цибулю.Залийте готовим киплячим маринадом.Дайте йому охолонути, після чого можна вживати цибулю.

Порада: для надання красивого червоного кольору можна додати в банку трохи тертих буряків.

Маринована цибуля в гірчиці.

Складові:

  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Уксус бальзамічний – 1 ч. л.
  • Спеції, майоран – по щіпці

Спосіб приготування:

Змішайте всі інгредієнти з нашаткованою цибулею.Перекладіть суміш у скляну або емальовану посудину.Потім надішліть її в холодильник на 2 години.

Порада: чим тонше ви наріжете цибулю, тим вона швидше замаринується.

Смачного!