Цибуля – овоч із досить специфічним ароматом. Щоб усунути його неприємний запах, можна скористатися таким чудовим способом, як маринування.
Маринована цибуля стане відмінним доповненням не тільки до м'ясних страв, але і салатів, закусок. Приготувати мариновану цибулю не складе великих труднощів. Представляємо вашій увазі 3 найсмачніші рецепти домашніх маринадів.
Маринована цибуля в оцеті
Складові:
- Сіль – щіпка
- Оцет – 3 ст. л.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Вода – 1/2 склянки
- Цукор – 1 ст. л
Спосіб приготування:
Цибулю наріжте кільцями.У скляний або емальований посуд налийте ½ склянки гарячої води.Додайте до неї цукор, оцет, сіль, перемішайте.У цю суміш покладіть цибулю і дайте настоятися 2 години.Маринована цибуля з прянощами
Складові:
- Гвоздика – бутон
- Сіль - 1 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Цибуля – 2 шт.
- Перець червоний – 5 г
- Перець чорний – 5 г
- Кориця – 5 г
- Лист лавровий – 5 г
- Кислота лимонна – 5 г
Спосіб приготування:
У 100 мл води змішайте кислоту, гвоздику, сіль, перець, корицю.Поставте суміш на вогонь і дайте залишити 5 хвилин.Потім покладіть на дно чистої банки лавровий лист.Зверху покладіть нашатковану кільцями цибулю.Залийте готовим киплячим маринадом.Дайте йому охолонути, після чого можна вживати цибулю.Порада: для надання красивого червоного кольору можна додати в банку трохи тертих буряків.
Маринована цибуля в гірчиці.
Складові:
- Цибуля – 1-2 шт.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Олія – 2 ст. л.
- Уксус бальзамічний – 1 ч. л.
- Спеції, майоран – по щіпці
Спосіб приготування:
Змішайте всі інгредієнти з нашаткованою цибулею.Перекладіть суміш у скляну або емальовану посудину.Потім надішліть її в холодильник на 2 години.Порада: чим тонше ви наріжете цибулю, тим вона швидше замаринується.
Смачного!