Яблучний хрін - смачний соус, який подається до м'ясних та рибних страв. При приготуванні немає чітко встановлених пропорцій, що дає можливість робити смак соусу відповідно до особистих уподобань.
Історія
Яблучний хрін - соус австрійської та південнонімецької кухні. На німецькій - apfelkren, що означає «яблучний хрін". У принципі в назві міститься весь рецепт соусу. Соус подається до холодних і гарячих страв з яловичини або до копченої риби.
Історія свідчить, що тафельшпіц - відварену верхню частину яловичого огузка, яку нарізали порційно, дуже любив Франц-Йосиф.
А разом із тафельшпіцем обов'язково подавався яблучний хрін. Спочатку таке поєднання мало кому подобалося, але згодом піддані імператора розкуштували це дивовижне поєднання смаків.
Особливості приготування соусу
Один з найпростіших способів приготування яблучного хрону, це натерти на дрібній тертці яблуко, або ж пропустити через блендер до пюреподібного стану. Додати хрін та лимонний сік. Або замінити лимонний сік яблучним оцтом.
Якщо вам хочеться приготувати складніший варіант, тоді натріть хрін, а яблуко наріжте шматочками і протушкуйте з цукром і додайте трохи води. Гасіть хвилин 10, до стану пюре. Потім розімніть і дайте охолонути. Змішайте з хріном і додайте|добавляйте| лимонний сік або оцет.
З чим подавати
Яблучний хрін відмінно підходить до окістів, шинки та інших м'ясних страв. Але основна м'ясна страва з якою спочатку подавався яблучний хрін це тафельшпіц,
Також яблучний хрін подають до рибних страв.
Ви можете експериментувати з пропорціями, залежно від того, хто що любить. Комусь подобається переважаючий яблучний смак, а хтось любить гостріший.