-
15 хв
Приготування
-
6
порцій
Що приготувати на Хелловін? Порцію епатажу, стаканчик креативу та дрібку гумору. Хочете дійсно здивувати гостей у найстрашнішу ніч у році? Тоді забудьте про банальні закуски! Приготуйте знамениті "Пальці відьми" — хрустке печиво з мигдальними "нігтями", яке виглядає лячно реалістично.
Це печиво, в основі якого класичне пісочне тісто, готується дуже легко. Найцікавіше — це процес створення моторошного дизайну: ліплення фаланг, промальовування зморшок і закріплення мигдального "нігтя". Не прагніть до ідеальної форми — чим кривішим і кострубатішим вийде палець, тим кращим і реалістичнішим буде результат.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 ч.л.
-
1 ч.л.
-
100 г
-
250 г
-
1 шт
-
2,5 стак
-
по вкусу
-
100 г
Етапи приготування
-
Змішайте цукор, масло, яйце, ванільний цукор. Додайте борошно, сіль, замісіть і відправте тісто на 30 хвилин у холодильник.
-
Розділіть тісто на частини. Розкачайте ковбаски, надавши форми пальців. Ножем зробіть борозенки та зморшки. На місце нігтя прикріпіть варенням мигдаль.
-
Випікайте в духовці 20 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Як подавати
Викладіть печиво на широке блюдо так, щоб воно імітувало руку, що вилазить з-під землі. Використовуйте крихти від шоколадного печива або какао-порошок, щоб створити ефект "бруду" або "ґрунту". Обов'язково подайте печиво з чашкою густого червоного варення (з журавлини, вишні або брусники).
Смачного!