Що приготувати з полуниці: рецепт смачного варення з бананом на зиму

Читать на русском
Автор

Цікавий рецепт варення до вашої уваги

Починаючи з червня кожна кухня перетворюється на якийсь консервний завод. На першому місці у господинь серед домашніх заготівель, звичайно, варення. І серед безперечних фаворитів — варення з полуниці, яку ще потрібно і правильно виростити.

Ділимося з вами рецептом, в якому гармонійно поєднуються звична нам полуниця з "екзотичними" бананом. Десерт на зиму вийде не лише смачним та незвичайним, але й дуже корисним.

Як приготувати варення з полуницею та бананом

Інгредієнти:

  • 0,4 л полуниці
  • 0,5 середнього стиглого банана
  • 0,4 л цукру

Приготування:

  1. Скидаємо всі інгредієнти в каструлю, товчемо, доводимо на високому вогні до кипіння, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
  2. Залишаємо кипіти та регулярно помішуємо протягом 15 хв.
  3. Розливаємо в банки, не закриваємо, а залишаємо на добу за кімнатної температури. Через день закриваємо та переставляємо у шафу або комору.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно заморожувати полуницю на зиму.