Напої на зиму: напрочуд легкий рецепт ягідно-фруктового компоту
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Компот простий навіть для початківців
Сезон ягід і фруктів увірвався в наше життя, тому настав час з усієї цієї розмаїтості робити смачні заготівлі на зиму. Господині зараз займаються консерваціями, роблять варення і компоти. Навряд чи хтось буде сперечатися про їхню користь, особливо якщо вони були приготовлені в домашніх умовах.
З рецептом, яким ми ділимося в цьому матеріалі, зможе впоратися навіть початківець. Знадобляться лише ягоди, фрукти та цукровий пісок (з розрахунку 100 г на 1 л).
Як приготувати компот з ягід та фруктів
- Банки та кришки попередньо стерилізуємо, фрукти та ягоди миємо, де треба видаляємо кісточки. Поєднання та наявність ягід та фруктів на ваш смак.
- Закладаємо приблизно 1/3 або трохи більше банки та заливаємо окропом. Ллємо обережно у серединку банки.
- Прикриваємо кришками, даємо постояти хвилин 10. Потім зливаємо рідину в каструлю (ягоди залишаються в банці), додаємо цукор, доводимо до кипіння, повторно заливаємо в банки та закриваємо.
- Перевертаємо і укутуємо до остигання.
Раніше "Телеграф" публікував рецепт корисного джему із полуниці майже без цукру.