Як зробити так, щоб варення не забродило: 3 секрети приготування солодких заготівель
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Якщо технологію приготування порушено, варення може запліснявіти, забродити або навіть зацукруватися
Варення — десерт, який обов'язково має бути в списку заготівель на зиму. І без різниці, з яких фруктів, ягід, або ж навіть овочів, буде законсервований солодкий смаколик.
Нерідкі випадки, коли варення починає бродити, перетворюючись на домашню наливку. Щоб уникнути цієї неприємності, слід дотримуватись лише трьох правил, пишуть у блозі "Рецепти закруток" в Інстаграмі.
Що робити, щоб варення не забродило
- Ягоди мають бути чистими, свіжими і зрілими.
- Банки для зберігання варення — стерильними.
- Зберігати сире варення слід у холодильнику або погребі.
Іноді варення покривають шаром цукру (1–1,5 см), щоб утворилася "пробка", яка оберігатиме його від бродіння.
Якість варення багато в чому залежить від дотримання режиму його приготування:
- у правильного варення сироп мусить бути не рідким і не дуже густим;
- коричнево-бурий колір свідчить про те, що варення переварене;
- занадто рідкий сироп вказує на те, що варення не доварене або зварене занадто швидко, і плоди не встигли просочитися цукром.
Раніше "Телеграф" розповідав, що додати до абрикосового варення для неймовірного смаку. Потрібен лише один секретний інгредієнт.