Прекрасний рецепт заготівлі слив на зиму: виходять смачніші, ніж свіжі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Взимку такі сливи можна додавати до пирогів та інших десертів
Зі слив можна приготувати не тільки варення або джем чи вишуканий соус до м’яса. Дуже легко заготовити ці фрукти у своєму соку. Закрутка приємно здивує смаком, ароматом та соковитістю.
Заготовлені таким способом сливи відмінно доповнять у сезон холодів домашні десерти, наприклад, пиріг або торт, а також печиво, млинці та оладки. Можна вживати цей смаколик і просто з банки. Рецептом слив у своєму соку на зиму ділиться кулінарний Ютуб-канал "Класична кухня".
Складові:
- 1 кг злив
- 0,5 кг цукру
- Лимонна кислота
Спосіб приготування:
- Видалити кісточки із слив. Коли розрізаєте фрукт, намагайтеся не повністю розрізати плід, щоб зливу не розділили на дві частини.
- Додайте цукор до слив, накрийте і залиште на ніч або на 8-10 годин.
- Дістаньте сливи із соку, прокип’ятіть сік 10 хвилин.
- після кип'ятіння сік виливаємо в сливи і залишаємо до повного застигання.
- Знову виймаємо сливи із соку, кип’ятимо сік 5 хвилин, додаємо 1 ч. л. лимонної кислоти та виливаємо в сливи, залишаємо до повного застигання. Повторити.
- Виймаємо сливи із соку, кип’ятимо сік 5 хвилин і виливаємо в сливи. Ставимо разом із сливами на вогонь і доводимо до кипіння.
- Знімаємо з вогню та розливаємо по банках, наповнюємо повні банки зливами й доливаємо сік. Перевертаємо банки догори дном на годину.
Раніше "Телеграф" розповідав, як можна смачно заготувати сливи у шоколаді на зиму.