Найніжніша печінка у гірчично-сметанному соусі: виходить дуже м’якою та смачною

Читать на русском
Автор

Цей простий соус здатний виправити навіть жорстку і тверду печінку.

З субпродуктів страви виходять анітрохи не гірше, ніж приготовлені із чистого м’яса. Незважаючи на те, що печінка зазвичай буває сухою та твердою, є кілька секретів, які зроблять цей продукт найніжнішим і дуже смачним.

"Телеграф" ділиться з вами рецептом, за яким печінка завжди виходить соковитою, м’якою, з приємною гірчинкою. Секрет криється у підготовці продукту, а також в оригінальному соусі.

Для цього рецепту вибирайте свіжу печінку, а не заморожену. Підійде будь-яка — яловича, свиняча або куряча.

Як приготувати печінку під білим соусом

Інгредієнти:

  • 700 г печінки
  • 3 цибулини
  • 2 зубки часнику
  • 4 ст. ложки сметани
  • 1 ч. ложка гірчиці
  • 1 ч. ложка цукру
  • спеції: чорний мелений перець, базилік, орегано, розмарин за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Печінку поріжте невеликими шматочками, а яловичу не забудьте очистити від плівки.
  2. Залийте печінку окропом і залиште на кілька хвилин — так вона позбудеться специфічного запаху та гіркоти.
  3. Цибулю наріжте півкільцями.
  4. Подрібніть часник.
  5. Обсмажте цибулю у розігрітій олії до золотистого кольору. Додайте цукор, сіль, часник і перемішайте.
  6. За хвилину викладіть до цибулі шматочки печінки. Перемішайте та обсмажте на великому вогні дві хвилини, а потім зменшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою 5 хвилин.
  7. Приготуйте соус для печінки. Для цього у мисці змішайте сметану з гірчицею і при необхідності розбавте водою до потрібної густини.
  8. Соус влийте на сковороду із печінкою. Накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин на повільному вогні.
  9. Готову печінку під сметанно-гірчичним соусом подавайте з будь-яким гарніром.

Смачного!

Раніше "Телеграф" ділився секретами рецепту найсмачніших фаршированих печериць, запечених з овочами. Також дізнайтеся, як приготувати апетитний рататуй зі свининою та овочами.