Найніжніша печінка у гірчично-сметанному соусі: виходить дуже м’якою та смачною
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Цей простий соус здатний виправити навіть жорстку і тверду печінку.
З субпродуктів страви виходять анітрохи не гірше, ніж приготовлені із чистого м’яса. Незважаючи на те, що печінка зазвичай буває сухою та твердою, є кілька секретів, які зроблять цей продукт найніжнішим і дуже смачним.
"Телеграф" ділиться з вами рецептом, за яким печінка завжди виходить соковитою, м’якою, з приємною гірчинкою. Секрет криється у підготовці продукту, а також в оригінальному соусі.
Для цього рецепту вибирайте свіжу печінку, а не заморожену. Підійде будь-яка — яловича, свиняча або куряча.
Як приготувати печінку під білим соусом
Інгредієнти:
- 700 г печінки
- 3 цибулини
- 2 зубки часнику
- 4 ст. ложки сметани
- 1 ч. ложка гірчиці
- 1 ч. ложка цукру
- спеції: чорний мелений перець, базилік, орегано, розмарин за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
- Печінку поріжте невеликими шматочками, а яловичу не забудьте очистити від плівки.
- Залийте печінку окропом і залиште на кілька хвилин — так вона позбудеться специфічного запаху та гіркоти.
- Цибулю наріжте півкільцями.
- Подрібніть часник.
- Обсмажте цибулю у розігрітій олії до золотистого кольору. Додайте цукор, сіль, часник і перемішайте.
- За хвилину викладіть до цибулі шматочки печінки. Перемішайте та обсмажте на великому вогні дві хвилини, а потім зменшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою 5 хвилин.
- Приготуйте соус для печінки. Для цього у мисці змішайте сметану з гірчицею і при необхідності розбавте водою до потрібної густини.
- Соус влийте на сковороду із печінкою. Накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин на повільному вогні.
- Готову печінку під сметанно-гірчичним соусом подавайте з будь-яким гарніром.
Смачного!
Раніше "Телеграф" ділився секретами рецепту найсмачніших фаршированих печериць, запечених з овочами. Також дізнайтеся, як приготувати апетитний рататуй зі свининою та овочами.