Готується всього 5 хвилин: універсальна підлива до котлет, голубців та чого завгодно

Читать на русском
Автор
Універсальна підливка до других страв

Дуже простий соус підніме ваші страви на новий рівень

Навіть якщо ваші улюблені котлети вийшли трохи сухуватими, є спосіб виправити все. Просто приготуйте особливу підливу, яка займе всього п’ять хвилин вашого часу, але виведе страву на новий рівіень.

Ця підлива ідеально поєднується не тільки з котлетами, але з будь-якими іншими стравами та гарнірами. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Соняшникова олія (без запаху) – 5 столових ложок;
  • Томатна паста – 5 ложок столових;
  • Сметана – 5 ложок столових;
  • Масло вершкове – 50 грам;
  • Борошно – 5 чайних ложок;
  • Вода (краще бульйон) – 3,5 склянки;
  • Сіль, чорний перець та спеції – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. У невеликій каструльці розігріваємо олію та вершкове масло на слабкому вогні. Стежимо, щоб олія не закипіла
  2. Висипаємо борошно і розмішуємо до однорідності. Найпростіше це зробити вінчиком. Необхідно розбити все до єдиної борошняної грудочки.
  3. Далі додаємо томатну пасту і знову перемішуємо все до однорідного стану. Коли закипить, вливаємо частину бульйону (або воду). Знову перемішуємо. Коли підлива почне густіти, доливаємо решту бульйону і знову перемішуємо.
  4. Солимо, додаємо спеції на власний розсуд. На цьому етапі краще вінчик замінити на силіконову або дерев’яну лопатку.
  5. В кінці додаємо сметану. Як тільки підлива почне кипіти, одразу прибираємо її з вогню та перемішуємо.

Це універсальна підлива, яка збагатить будь-яку страву. Навіть якщо ви незадоволені смаком своїх голубців, їх можна врятувати таким чином.