Смак дитинства: рецепт гуляшу, як у шкільній їдальні

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 20 липня 2023, 13:55

Апетитна вечеря без особливої метушні

Пам’ятаєте, як у шкільній їдальні нас завжди пригощали картопляним пюре з м’ясною підливою ? Може, повернемося до дитинства і приготуємо таку страву самі?

Тим більше, такий гуляш від "Бабушкиних рецептів" готується досить просто і не містить якихось незвичайних продуктів. Доступність, простота і прекрасний смак та аромат – саме тому ця страва така популярна. Беремо продукти та починаємо готувати!

Як приготувати гуляш

Інгредієнти:

  • яловичина — 500 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершкове масло – 2 ст. л.
  • борошно — 2 ст. л.
  • томатна паста – 1 ч. л. з гіркою
  • лавровий лист, сіль, перець – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Яловичину нарізаємо на шматочки, обсмажуємо на олії, додаємо нарізану півкільцями цибулю та обсмажуємо 7 хвилин.
  2. Перекладаємо в каструльку і додаємо води у 2 рази більше за обсяг м’яса.
  3. Окремо в сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно та обсмажуємо її до горіхового аромату.
  4. Додаємо томатну пасту, розбавляємо водою і розмішуємо, щоб не було грудочок.
  5. Додаємо суміш до м’яса, солимо, перчимо і тушкуємо на повільному вогні близько 1,5 години. За цей час яловичина стане ніжною, а підливання потрібної консистенції.
  6. За 10 хвилин до готовності додаємо лавровий лист та перевіряємо на сіль, перець.

Найкраще такий гуляш підходить до улюбленого картопляного пюре або гречки. Смачного!