Бюджетний рецепт ресторанної страви: як приготувати мамалигу з бринзою та шкварками

Читать на русском
Автор

Молдавська страва з українських продуктів

Мамалига – традиційна молдавська та румунська страва, густа каша, яка готується з кукурудзяного борошна. Колись цю кашу любили готувати запорозькі козаки. Тепер же мамалига з бринзою та шкварками – страва, яка подається у відомих ресторанах у різних інтерпретаціях.

Страва за рецептом Smachno виходить неймовірно смачною та поживною. Щоб отримати таку чудову мамалигу, нам не знадобляться якісь секретні молдавські інгредієнти. Досить просто слідувати рецепту.

Як приготувати мамалигу з бринзою та шкварками

Інгредієнти:

  • цибуля — 4 шт;
  • бринза — 1.50 склянки;
  • сіль — до свого смаку;
  • вода — 1.2 л;
  • кукурудзяне борошно — 400 г;
  • сало — 250 г.

Спосіб приготування:

  1. Борошно всипаємо в киплячу підсолену воду тонкою цівкою, щоб не утворилися грудки. Варимо помішуючи протягом 30 хвилин.
  2. Знімаємо мамалигу з вогню і залишаємо, щоб охолола.
  3. У цей час смажимо шкварки — сало ріжемо на невеликі шматочки і обсмажуємо на розпеченій сковороді разом із цибулею.
  4. Остиглу мамалигу ріжемо на шматки дерев’яним ножем, посипаємо тертою бринзою і свинячими шкварками.

Подавати кашу можна ще з однією улюбленою стравою козаків — найсмачнішими потопцями. Пориньте в атмосферу Запорізької Січі.