Пуці голушко по-закарпатськи: рецепт старовинної страви всього з трьох інгредієнтів

Читать на русском
Автор

Досить проста і апетитна страва

Закарпатська кухня — це не лише ситно, а й просто. Ми вже готували закарпатський суп із кабачків за старовинним рецептом, тепер настала черга галушок.

Пуці голушко за рецептом "Мета" — ще одна смачна страва закарпатської кухні, яка має не тільки кумедну назву, а й просто готуватися. Вам не знадобиться багато сил та енергії, а результат вас дуже вразить!

Як приготувати пуці голушко

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру — 3 шт.;
  • вода;
  • сіль;
  • борошно;
  • сало копчене — до смаку (для подачі).

Спосіб приготування:

  1. Картоплю потрібно почистити, помити, скласти в каструлю та залити водою. Її потрібно поставити на вогонь і варити до м’якого стану.
  2. Як тільки картопля звариться, її потрібно пом’яти до стану пюре. Потім додати чайну ложку солі та дуже добре все перемішати.
  3. Необхідно поступово додавати борошно в пюре — спочатку дві столові ложки з гіркою і перемішати, а потім додавати при необхідності. Необхідно замісити тісто, яке злегка прилипатиме до рук.
  4. Потрібно поставити на вогонь каструлю з водою та довести до кипіння, воду посолити.
  5. Поки вода закипає, необхідно розділити тісто на дві частини, розкотити в ковбаску та відщипувати шматочки. Сформовані пуці голушко потрібно кидати в окріп і варити 5 хвилин після того, як спливуть на поверхню.
  6. Поки варяться пуці, нарізане шматочками сало необхідно посмажити до отримання шкварок.
  7. Потрібно дістати з каструлі зварені пуці та додати на сковороду до сала, перемішати та подавати до столу.

Страву можна прикрасити зеленню та додати сметану. А можна подати з улюбленим соусом.