Пиріг-п’ятихвилинка: ніжний полуничний десерт, що тане у роті

Читать на русском
Автор

Чудовий пиріг для святкування чи й просто до чаю

Ми розповідали, як готувати полуничний пиріг на сковороді. Та, якщо хочеться чогось комплекснішого з сезонною ягодою, зверніть увагу на цей рецепт класичної випічки.

Цей пиріг виходить завжди. SHUBA навіть радить готувати цей пиріг тим, хто вперше готує випічку — так він просто готується.

Інгредієнти:

  • Яйце — 2 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Цукор ванільний — 1 ч. л.
  • Масло вершкове — 100 г
  • Молоко 3,2% — 100 мл
  • Борошно — 200 г
  • Розпушувач — 1.5 ч. л.
  • Начинка:
  • Полуниця — 150 г
  • Масло вершкове — 3 ст. л.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо у великій мисці яйця, ванільний цукор, цукор та дрібку солі до пишної маси. Додаємо молоко та олію, знову збиваємо вінчиком до однорідності.
  2. В тісто етапами просіюємо борошно та розпушувач. Міксером змішуємо до однорідності.
  3. Полуницю добре миємо та розрізаємо навпіл. В окремій мисці поєднуємо борошно, цукор та охолоджене терте вершкове масло.
  4. Виливаємо тісто у встелену пергаментом форму. Розрівнюємо лопаткою. Зверху викладаємо половинки полуниці зрізом вниз. Присипаємо пісочною крихтою. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Пиріг готується просто елементарно, його нереально зіпсувати. Також ми розповідали, як готувати копійчані морквяні тістечка.