Так готують рис для гарніру турецькі кухарі: набагато смачніше, ніж просто зварити на воді
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Навіть простий рис може здивувати смаком
Рис – цінний та смачний продукт. Його можна готувати по-різному: варити, смажити, робити з нього котлети та різотто. Смачними виходять і молочні каші та супи з рисом.
Ми звикли варити рис у підсоленій воді. А ось турецькі кухарі такий спосіб приготування крупи не визнають – їхня технологія варіння рису дуже відрізняється. Разом з Рrostoway розповімо, як приготувати смачний та насичений рис "Піляв" за турецьким рецептом.
Як приготувати рис по-турецьки
Інгредієнти:
- рис — 2 склянки;
- гаряча вода — 2,5 склянки;
- олія – 3 ст. л.;
- олія – 1 ст. л.
- сіль – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Рис залийте теплою водою, всипте трохи солі і залиште стояти протягом 15-20 хвилин. Потім його потрібно ще раз ретельно промити водою. Повторюйте процедуру, поки вода не буде чистою. Відкиньте на сито, щоб вода стекла.
- На сковороді змішайте олію та олію. У цій суміші обсмажте просушений рис протягом 4-5 хвилин. Постійно помішуйте, щоб уникнути пригорання. В кінці додайте воду або бульйон, посоліть та закрийте кришкою.
- Поставте рис варитись на сильний вогонь. Як тільки вода почала кипіти, зменште.
- Доведіть рис до готовності та зніміть з вогню. Залишіть під кришкою протягом 15 хвилин.
Раніше "Телеграф" розповідав, як готують рис у Японії. Скористайтеся порадами японських професіоналів та приготуйте смачний та розсипчастий рис.