Такою яєчнею снідають у Болгарії: міш-маш за цим рецептом довше вимовляти, ніж готувати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Інгредієнти для такого сніданку є у холодильнику у кожного
Якщо ви знаходитесь в активному пошуку оригінальної страви для смачного та ситного сніданку, у нас для вас дещо є. Сьогодні ми приготуємо одну із найцікавіших болгарських страв – міш-маш.
Ця національна страва Болгарії віддалено нагадує наш омлет. "Це Смак" рекомендує трохи погратися з цією незвичайною яєчнею — адже овочів там має бути більше, ніж яєць. І зараз існує багато різних рецептів міш-машу, але для приготування класичного потрібно лише кілька бюджетних інгредієнтів.
Як приготувати міш-маш, традиційну болгарську яєчню з помідорами
Інгредієнти на 2 порції:
- яйце – 2 шт.;
- бринза — 50 г;
- болгарський перець – 1 шт.;
- помідор – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- соняшникова олія – 3 ст. л.;
- перець чилі, петрушка, чорний перець мелений, сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Цибулю очистьте, поріжте кубиками. Довільно подрібніть помідори та болгарський перець. На дрібній тертці натріть бринзу. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю до м’якості.
- Потім додайте до сковороди помідори з перцем. Присоліть і тушкуйте 15-20 хвилин|мінути| на маленькому вогні. Коли випарується сік, додайте до овочів яйця та бринзу.
- Перемішайте інгредієнти, трохи поперчіть. До того ж можете додати паприку або інші спеції, що люблять. Готуйте міш-маш 3 хвилини, доки яйця не охолонуть.
А подають міш-маш із тостами або просто обсмаженим хлібом. Спробуйте, вам має сподобатися!