Хитрий трюк для найкращої заготовки: кабачки залишаться хрусткими

Читати російською
Автор

Триває сезон активної консервації

Ми розповідали, що робити, якщо не густішає варення. Тепер ділимось рецептом фантастично смачних кабачків на зиму.

Як і у випадку з огірками, однією з ознак правильного засолювання кабачків є наявність їх приємного хрускоту. Щоб досягти цього, овочі необхідно готувати певним способом. Перевіреним рецептом поділились на ProstoWay.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кабачків
  • 4 зубчики часнику
  • кілька гілочок петрушки
  • лаврове листя
  • 3 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. солі
  • 6 ст. л. оцту

Спосіб приготування:

  1. Спочатку слід добре промити всі овочеві інгредієнти — каабчки, часник та петрушку. Далі кабачок потрібно нарізати. Кружочки не повинні бути надто товстими: максимум 1 сантиметр.
  2. Шматочки слід залити прохолодною водою та потримати там кілька годин. Після цього беремо банку об’ємом 3 літри. На дно слід укладаємо всю підготовлену зелень та пару лаврових листів.
  3. Складаємо у банку кружальця кабачків. Заливаємо окропом.
  4. Через 20 хвилин воду слід злити в каструлю. Потрібно додати цукор та сіль. Отриманий маринад треба закип’ятити. Коли почнуть з’являтися бульбашки, у цю воду потрібно влити 6 столових ложок оцту.
  5. Залийте цим розсолом кабачки.

Банку закриваємо стерилізованою кришкою. Її слід перевернути кришкою вниз і поставити у тепле місце до остигання.