Ніжний "Ніжинський": рецепт найулюбленішого салату на зиму

Читати російською
Автор

Канонічний рецепт класичного салату

Ми розповідали, як закрити смачні хрумкі кабачки. Тепер ділимось рецептом класичного "Ніжинського" салату.

Взимку він чудово смакуватиме як з різними гарнірами, так і з м’ясними та рибними стравами. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 1 кг 200 г огірків
  • 750 г цибулі
  • 20 г кропу
  • сіль
  • цукор
  • оцет столовий 5-процентний
  • перець гострий та духмяний
  • лавровий листок

Спосіб приготування:

  1. Відсортовані за якістю і розмірами свіжі огірки миють, зрізають плодоніжки, нарізають кружальцями до З мм. Цибулю чистять, миють і нарізають напівкружальцями. Молодий кріп миють, ріжуть на шматочки довжиною 6 см.
  2. У підготовлені чисті півлітрові банки кладуть по 2–3 горошини гострого та духмяного перцю. Щільно та рівномірно викладають нарізані огірки, цибулю, кріп, додають 3/4 чайної ложки солі, половину чайної ложки цукру. Додають 2 столові ложки оцту, половину лаврового листка і необхідну кількість окропу.
  3. Банки наповнюють на 1,5 см нижче верху шийки, накривають підготовленими кришками і залишають на 20 хв. Потім ставлять у каструлю з підігрітою до 40 градусів водою, накривають кришками, ставлять на вогонь і при слабкому кипінні стерилізують: банки ємкістю 0,5 л — 10 хв., 1 л — 12 хв.
  4. Після стерилізації банки відразу ж закручують. Перед подачею на стіл заправляють олією.

Огірочки залишаються хрумкими. Також ми розповідали, як стерилізувати кришки для консервації.