Ніжний "Ніжинський": рецепт найулюбленішого салату на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Канонічний рецепт класичного салату
Ми розповідали, як закрити смачні хрумкі кабачки. Тепер ділимось рецептом класичного "Ніжинського" салату.
Взимку він чудово смакуватиме як з різними гарнірами, так і з м’ясними та рибними стравами. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 1 кг 200 г огірків
- 750 г цибулі
- 20 г кропу
- сіль
- цукор
- оцет столовий 5-процентний
- перець гострий та духмяний
- лавровий листок
Спосіб приготування:
- Відсортовані за якістю і розмірами свіжі огірки миють, зрізають плодоніжки, нарізають кружальцями до З мм. Цибулю чистять, миють і нарізають напівкружальцями. Молодий кріп миють, ріжуть на шматочки довжиною 6 см.
- У підготовлені чисті півлітрові банки кладуть по 2–3 горошини гострого та духмяного перцю. Щільно та рівномірно викладають нарізані огірки, цибулю, кріп, додають 3/4 чайної ложки солі, половину чайної ложки цукру. Додають 2 столові ложки оцту, половину лаврового листка і необхідну кількість окропу.
- Банки наповнюють на 1,5 см нижче верху шийки, накривають підготовленими кришками і залишають на 20 хв. Потім ставлять у каструлю з підігрітою до 40 градусів водою, накривають кришками, ставлять на вогонь і при слабкому кипінні стерилізують: банки ємкістю 0,5 л — 10 хв., 1 л — 12 хв.
- Після стерилізації банки відразу ж закручують. Перед подачею на стіл заправляють олією.
Огірочки залишаються хрумкими. Також ми розповідали, як стерилізувати кришки для консервації.