Не відмовляйте в задоволенні з’їсти качан взимку: як закрити кукурудзу цілою

Читати російською
Автор

Смак та колір літньої кукурудзи в одній банці

Якщо ви не намагалися консервувати кукурудзу – це обов’язково зробіть, адже це просто. Ці заготівки дуже стануть у нагоді взимку: ви з легкістю зможете використовувати її для приготування різноманітних салатів, улюбленої піци і навіть додати в суп.

Така кукурудза за "Бабусиними рецептами" збереже свій смак та апетитний жовтий колір. Вам не доведеться купувати консервовану кукурудзу, щоб поласувати нею або додати в улюблені салати.

Як закрити кукурудзу качанами

Інгредієнти:

  • кукурудза — 10 шт.;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • вода – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Очистьте кукурудзяні качани від листя. Видаліть усі волокна. Відріжте хвостики. Добре промийте кукурудзу під проточною водою. Викладіть її на рушник в один шар і дайте обсохнути.
  2. Помістіть кукурудзяні качани в 2 чисті банки, розраховані на 3 л. Укладайте їх щільно. Всипте у кожну банку по 1,5 ст. л. солі та 1 ст. л. цукру.
  3. Влийте в каструлю чисту воду. Доведіть її до кипіння. Залийте гарячою водою кукурудзу у ємностях. Накрийте кришками.
  4. Помістіть банки у велику каструлю, дно якої застелено рушником. Залийте ємності гарячою водою. Після закипання тримайте банки на вогні протягом півгодини.
  5. Вийміть ємності з води. Щільно закрийте кришками. Акуратно струсіть банки, щоб сіль та цукор рівномірно розподілилися. Залишіть ємності з кукурудзою до повного остигання при кімнатній температурі.

До речі, така кукурудза підійде для виготовлення незвичайних котлет. Спробуйте — це неймовірно смачно!