Банка буде порожньою за хвилину: найкрутіший рецепт маринованого винограду на зиму

Читать на русском
Автор

Така смачна закуска навіть ризикує не достояти до зими

Виноград можна не тільки їсти, готувати з нього смачні джеми, салати та компоти, а й консервувати. Такий делікатес сподобається вам за простоту приготування, а близьким за смак.

Маринований за рецептом"Це Смак" виноград зовні і за смаком нагадуватиме оливки. Для зручності краще вибирати великі сорти винограду без кісточок, а для краси можна зробити асорті з кольорового винограду.

Як приготувати маринований виноград

Інгредієнти на 10 порцій:

  • виноград білий – 1 кг;
  • оцет – 100 мл;
  • вода – 800 мл;
  • цукор – 200 г;
  • кориця — 05 ч. л.;
  • сіль – 50 г;
  • чорний перець горошком – 5 шт.;
  • перець запашний – 3 шт.;
  • гвоздика — 5 шт.;
  • лавровий лист – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Зніміть виноград з гілки та промийте. Заповніть ягодами невеликі баночки, вимиті із содою.
  2. Для розсолу змішайте всі інгредієнти та доведіть до кипіння. Залиште на 2 хвилини та зніміть з вогню.
  3. Вставте у кожну баночку по столовій ложці – це допоможе захистити банку від різкого перепаду температур. Залийте виноград маринадом.
  4. Вийміть ложки та закрийте банки кришками. Після того, як закрутка охолоне, сховай її в холодильник на 5-7 днів.

Через тиждень у вас буде чудова закуска, яка відмінно поєднуватиметься з різноманітними овочевими та м’ясними стравами. Виноград можна подавати на святковий стіл у вигляді закуски або використовувати для створення різноманітних бутербродів та канапе.