Просто посмажте та закрийте у банки: такі лисички з’їдять ще до перших морозів

Читать на русском
Автор
Смачні мариновані лисички на зиму Смачні мариновані лисички на зиму

Найпростіший спосіб замаринувати гриби на зиму

Гриби лисички не лише смачні, а й безпечні – вони сприяють виведенню радіонуклідів із організму. Крім того, гриби допомагають при запальних захворюваннях і навіть мають протипухлинну та імуностимулюючу дію. Їх можна дуже смачно готувати, додати в картоплю, смачно смажити, варити та дуже консервувати.

Сьогодні ми разом із "Школою життя" пропонуємо приготувати лисички на зиму. Простий рецепт принесе задоволення не тільки вам, а й вашим близьким: вам сподобається легкий спосіб маринування, а рідним їх смак.

Як приготувати лисички на зиму.

Як тільки зібрані гриби очищаємо від лісового сміття, заливаємо холодною водою та добре промиваємо. Кладемо в друшляк, щоб стекла вода.

Великі гриби нарізаємо. Маленькі гриби залишаємо цілком.

У глибоку сковороду наливаємо олію. Кладемо підготовлені лисички. Починаємо смажити на невеликому вогні, іноді помішуючи.

Коли вся вода википить, додаємо шматочок вершкового масла — так гриби будуть смачніші. Солимо, перчимо та смажимо гриби до золотистого кольору.

Готові гриби швидко укладаємо у стерилізовані скляні банки, зверху наливаємо шар олії. Закриваємо банки прокип’яченими кришками. Коли банки охолонуть, ставимо їх у холодильник і зберігаємо до потрібного часу.

Такі гриби взимку можна подавати з улюбленою картоплею. Вам потрібно лише посмажити картоплю та відкрити баночку маринованих лисичок.