Без варіння і мороки: найпростіший спосіб заготовити малину на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Взимку подякуєте собі за цю малину
Ми розповідали, як зварити смачний смородиновий джем на зиму. Є ще один спосіб заготовки ягід — з цукром і власному соку.
Так краще зберігаються вітаміни, але заготовка повинна стояти в холодильнику. Як заготовити малину, розповіли на порталі ProstoWay.
Інгредієнти:
- 4 кг малини
- 1 кг цукру
Спосіб приготування:
- Для приготування домашньої заготівлі на 4 кілограми малини потрібно 1 кілограм цукру. Ягоди перекладаємо в емальований посуд.
- Малину викладаємо у кілька шарів, кожен із них перекладаючи цукром. Залишаємо їх так на сім годин. За цей час малина пустить сік.
- Після цього залишиться лише наповнити чисті банки малиною. Викладаємо так, щоб до шийки банки залишалося 2 сантиметри відстані.
- Стерилізуємо заповнені банки протягом 7 хвилин. Для цього в каструлю кладемо складений у кілька шарів рушник, ставимо банку і наповнюємо посудину теплою водою по "плічка" банок.
- Банки накриваємо металевими кришками — закручувати поки не треба. Каструлю накриваємо кришкою і чекаємо, поки вода закипить. Зменшуємо вогонь і тримаємо банки в каструлі до закінчення зазначеного часу.
Ягоди, заготовлені в такий спосіб, стануть відмінною добавкою для компоту чи пирога. Та й хто відмовиться від такого ароматного пюре вприкуску зі смачними млинцями.