Солоний кавун: рецепт, який збереже та покращить смак ягоди

Читать на русском
Автор

Найнезвичайніший рецепт найнезвичайнішої страви!

Як тільки кавуни з’являються на полицях супермарекетів та базарах, нічого іншого вже не хочеться. Величезна ягода смачна як самостійна страва, а ще з неї готують смачні джеми та навіть незвичайне пиво ! Але літо досить швидко минає, а разом із ним і сезон найсоковитішої ягоди. Чи можна щось зробити, щоб зберегти смак кавуна навіть узимку?

Разом із "Це Смак" ми знайшли вихід — солоні кавуни у банках. Багатьом ця ідея може здатися незвичайною, але варто спробувати — і всі питання відпадуть відразу. Замість різноманітних фруктових джемів та варення, замість звичних закусок – шматочок солоного кавуна, і нотка свіжого літа зазвучить у будь-яку пору року.

Як приготувати солоні кавуни.

Інгредієнти на 8 порцій:

  • кавун – 2 кг;
  • вода – 1 л;
  • оцет – 70 мл;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сіль – 1,5 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте воду, цукор та сіль. Масу кип’ятіть на повільному вогні 15 хвилин, після чого додайте оцет.
  2. Кавун наріжте невеликими шматками, помістіть у банку і залийте розсолом.
  3. Закрутіть банки та переверніть їх кришкою донизу. Укутайте та залиште до охолодження.

А взимку такі солоні кавуни можна посмажити. Спробуйте і не пошкодуєте!