Згадуйте про літні сонячні дні за допомогою улюбленої ягоди
Чорниця не тільки має цілющі властивості, має ще неймовірний смак. Що може бути кращим, ніж приготувати таку ягідку у власному соку на зиму? Мало того, що ви зможете насолоджуватися ягодою в холодні зимові вечори, так ще й використовувати її для домашньої випічки.
Чорниця та мінімальна кількість цукру – все, що потрібно для цього рецепту від Shuba. Таку заготівлю може приготувати кожен буквально з нуля. Ягоди залишаться свіжими, ароматними та насичено-солодкими. Цей рецепт дозволяє соковитій чорниці повністю розкритися і віддати весь свій аромат. Одна умова – баночки з чорницею потрібно зберігати в холодильнику.
Як приготувати чорниці, перетерту з цукром
Інгредієнти на 4 порції:
- чорниця — 1 кг;
- цукор – 2 кг.
Спосіб приготування:
- Ягоди промийте в друшляку під проточною водою. Викладіть на рушник і добре обсушіть.
- Чорниці пропустіть ягоди через м’ясорубку або подрібніть блендером, додаючи порціями цукор. Суміш добре перемішайте.
- Отриману масу розкладіть у стерилізовані банки. Закрийте капроновими кришками та зберігайте в холодильнику.
Викладіть перетерту з цукром чорницю на ароматний тост або круасан і насолоджуйтесь. Смачного та гарного дня!