З тисячі рецептів цей найкращий: зі сливовим маринадом ви з’їсте не лише шашлик, а й мангал
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Урізноманітнити своє "шашличне" меню легко!
Якщо вже всі маринади для м’яса перепробовані, то для вас є ще один — сливовий. Він ідеально підходить до ніжного курячого м’яса, не пересушує його на мангалі та робить більш пікантним.
Такий ароматний соус за рецептом "Це Смак" можна використовувати не тільки для шашлику, а й найрізноманітніших м’ясних страв. До того ж ви можете заготовити цю смакоту на зиму та холодними вечорами згадувати про літо.
Як приготувати сливовий маринад для м’яса.
Інгредієнти на 5 порцій:
- сливи – 2 кг;
- часник – 2-3 шт.;
- перець чилі – 2-3 шт.;
- сіль – 1 ст. л.;
- карі — 20 г;
- цукор – 8 ст. л.;
- червоний перець мелений – 2-3 ч. л.;
- кориця — 0,5 ч. л.;
- куряче філе – 1 кг;
- цибуля – 1 кг;
- оливкова олія – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Підготуйте усі інгредієнти. Вимийте сливи, видаліть кісточки. Очистьте 2-3 головки часнику, витягніть з перцю чилі насіння і зріжте плодоніжку.
- Пропустіть все через м’ясорубку. Масу, що вийшла, змішайте з цукром, сіллю, карі, перцем і корицею.
- Соус помістіть у каструлю та поставте її на вогонь. Зливову суміш доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть соус протягом 30 хвилин. Маринад розподіліть по стерилізованих банках, дайте охолонути та відправте у прохолодне місце.
- Куряче філе промийте, наріжте шматочками на шашлик. Очистьте та наріжте кільцями цибулю.
- Замаринуйте м’ясо за допомогою 200 г сливового соусу, оливкової олії та перемішайте з цибульними кільцями. За бажанням можете додати ще трохи перцю та солі. Залишіть м’ясо на 2 години.
- Насаджуйте замариновану курку на шампур та обсмажуйте на мангалі до готовності.
Шашлик можете подавати з тим же сливовим соусом. Приготуйте до шашлику закуску з помідорів за рецептом "Телеграф" і насолоджуйтесь.