Рецепт давній, як гори Кавказу: готуємо популярний осетинський пиріг

Читать на русском
Автор

Готуйте одразу кілька штук

Сьогодні ми поділимося стародавнім, як гори Кавказу, рецептом осетинських пирогів. Різновидів цієї випічки багато і відрізняється вона начинкою.

Разом з "Це Смак" пропонуємо скуштувати кабускаджин — осетинські пироги з капустою та сиром. Для смачної начинки слід взяти молодий овоч та будь-який сичужний сир. За бажанням можна додати мелені волоські горіхи та свіжий запашний чебрець – ви отримаєте справжню насолоду.

Як приготувати осетинські пироги з капустою та сиром

Інгредієнти на 6 порцій:

  • пшеничне борошно – 500 г;
  • молоко – 200 мл;
  • вода – 200 мл;
  • сухі дріжджі – 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • сир сулугуні – 300 г;
  • вершкове масло – 20 г

Спосіб приготування:

  1. Капусту тонко нашаткуйте, відправте в глибоку сковороду і згасіть під кришкою до м’якості, остудіть. Злийте зайву рідину, додайте тертий сир, посоліть за потребою. Все перемішайте, розділіть на три частини та кожну скотіть в кулю.
  2. Просіяне борошно змішайте із сіллю, цукром та дріжджами. У масу додайте теплу воду та тепле молоко, все добре перемішайте. Поверхню тіста змастіть олією, накрийте миску плівкою і відправте в тепле місце на годину.
  3. Отримане тісто обомніть та розділіть на 3 частини, кожну скотіть в кулю. На посипаній мукою поверхні руками сформуйте коржик. Викладіть по центру коржів начинку, зафіксуйте таким чином, щоб вийшов мішечок.
  4. Мішечок приплюсніть, перекладіть на лист пергаменту і розтягніть коржик з начинкою до тонкого пирога. У центрі зробіть отвір для виходу пари. Перекладіть пергамент з пирогом на лист і відправте в духовку на 7-10 хвилин при 220 градусах.
  5. Готові пироги складайте стопою в плоскій тарілці та змастіть вершковим маслом. Смачного!

Рекомендуємо приготувати хінкалі з ягодами за рецептом "Телеграфа". Цій страві здивуються навіть грузини!