Найпростіше тільки їх з’їсти: найлінивіший рецепт вареників з картоплею
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Простий рецепт, а страва вийде неймовірною
У багатьох народів світу є традиційні страви з тіста, проте найбагатший вибір начинок — лише в українських вареників. Якщо ж у вас залишилося з вчорашньої вечері картопляне пюре, не поспішайте його викидати — у вас вийде смачна страва!
Ароматні та смачні ледачі вареники за рецептом Shuba ви приготуєте швидко та просто. Ви можете присмажити страву засмажкою з моркви, цибулі та сала або додати вершкове масло у тарілку з гарячими варениками. Якщо ж додати цукор у тісто, то вареники можна буде подати з варенням, ягодами чи сиром. Ідемо готувати?
Як приготувати ліниві вареники з картопляного пюре
Інгредієнти:
- картопляне пюре — 200 г;
- яйце куряче, велике — 1 шт.;
- борошно пшеничне — 60 г;
- крохмаль картопляний — 2 ст. л.;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Використайте вчорашнє пюре або при відсутності приготуйте. Для цього картоплю відваріть, потовчіть її та охолодіть. За потреби пропустіть через м’ясорубку або знову потовчіть до утворення однорідного пюре.
- У картопляне пюре додайте борошно, яйця, приправте за своїм смаком і замісіть туге тісто. При необхідності додайте крохмаль – тісто має вийти досить жорстким.
- Тісто, що вийшло, розкотіть і розріжте на товсті палички.
- Воду закип’ятіть, підсоліть, киньте ліниві вареники, доведіть до кипіння. Помішуючи, готуйте близько 2 хвилин.
Рекомендуємо також приготувати вареники по-бандерівськи з картоплею, шкварками та домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного!