Приберіть вінегрет та "Шубу" з холодильника: їхнє місце займе бурякова намазка
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Раз-два — і можна перекусити
Буряк – дуже корисний та важливий продукт на нашій кухні. З нею можна приготувати не тільки улюблений вінегрет або класичну Шубу, але і пікантну заправку.
Намазка за рецептом Shuba з яскравим буряковим смаком та кольором готується швидко і навіть без тертки! Найважливіше тут — взяти соковитий буряк і яблуко, і вже залежно від кислоти останнього регулювати кількість оцту. У рецепті вказаний білий винний оцет, але його можна замінити на яблучний оцет або лимонний сік.
Як приготувати намазку з буряка
Інгредієнти на 4 порції:
- буряк – 500 г;
- яблука — 100 г;
- часник, зубчики — 1 шт.;
- рослинна олія — 5 ст. л.;
- білий винний оцет — 1 ч. л.;
- лавровий лист мелений, суміш перців, сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Підготуйте усі інгредієнти. Буряк очистьте та наріжте. З яблук видаліть серцевину і наріжте. Часник почистьте та наріжте.
- Підготовлені овочі та яблука покладіть у чашу блендера та подрібніть до бажаного розміру. В отриману масу додайте олію, оцет, мелений лавровий лист і перець, все перемішайте.
- Бурякову масу викладіть у сотейник, накрийте кришкою і помішуючи тушкуйте на слабкому вогні 20-30 хвилин або до бажаної м’якості буряка, при необхідності додайте трохи гарячої води.
- Готову страву посоліть та перемішайте. Для гладкішої текстури можна додатково перебити занурювальним блендером.
Подавайте намазку з австралійським хлібом за рецептом "Телеграфа". Це чудова страва!