Дієтичні сливи - зовсім без цукру: рецепт корисної заготовки

Автор
0
  • 50 мин

    Приготовление

Є велика кількість способів консервувати сливи. Представляємо вашій увазі самий справжній рецепт приготування цих смачних, соковитих плодів. Сливи, приготовані за цим рецептом, скрасять ваші зимові дні і нагадають про яскраве сонячне літо. Ваша родина залюбки ними поласує!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Можливі два способи консервації:

  • Перший, більш трудомісткий, розділити сливи на половинки і заготовити без кісточок. Такі сливи будуть повністю готові до вживання, і добре збережуть свою форму.
  • Другий, менш трудомісткий, заготовити сливи цілком, разом з кісточками. Набагато швидше, але кісточки все одно доведеться видаляти, і буде порушена форма сливи.

Спосіб приготування:

Сливи вимити. Видалити у слив плодоніжки, якщо вирішили без кісточок, то і кісточки, розрізавши сливи на дві половинки.Скласти сливи в чисті банки і залити теплою кип'яченою водою, накрити кришками. Можна використовувати банки з «гвинтовим» горлечком.Дно каструлі або великої миски вистелити вафельним рушником, поставити банки, налити теплої води в каструлю і стерилізувати півгодини.По закінченню часу обережно вийняти банки з каструлі і закатати. Залишити банки, поки повністю не охолонуть, попередньо закутавши.

Зберігати сливи у власному соку в темному і прохолодному місці.

Ловіть ідею:

Обирайте для консервації гарні та оригінальні баночки. Тоді, смачна натуральна заготовка з сливи може стати подарунком, коли ви підете в гості.