Дієтичні сливи - зовсім без цукру: рецепт корисної заготовки
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
50 мин
Приготовление
Є велика кількість способів консервувати сливи. Представляємо вашій увазі самий справжній рецепт приготування цих смачних, соковитих плодів. Сливи, приготовані за цим рецептом, скрасять ваші зимові дні і нагадають про яскраве сонячне літо. Ваша родина залюбки ними поласує!
Способ приготовления
Можливі два способи консервації:
- Перший, більш трудомісткий, розділити сливи на половинки і заготовити без кісточок. Такі сливи будуть повністю готові до вживання, і добре збережуть свою форму.
- Другий, менш трудомісткий, заготовити сливи цілком, разом з кісточками. Набагато швидше, але кісточки все одно доведеться видаляти, і буде порушена форма сливи.
Спосіб приготування:
Сливи вимити. Видалити у слив плодоніжки, якщо вирішили без кісточок, то і кісточки, розрізавши сливи на дві половинки.Скласти сливи в чисті банки і залити теплою кип'яченою водою, накрити кришками. Можна використовувати банки з «гвинтовим» горлечком.Дно каструлі або великої миски вистелити вафельним рушником, поставити банки, налити теплої води в каструлю і стерилізувати півгодини.По закінченню часу обережно вийняти банки з каструлі і закатати. Залишити банки, поки повністю не охолонуть, попередньо закутавши.Зберігати сливи у власному соку в темному і прохолодному місці.
Ловіть ідею:
Обирайте для консервації гарні та оригінальні баночки. Тоді, смачна натуральна заготовка з сливи може стати подарунком, коли ви підете в гості.