Рецепти економних господинь: ікра із зелених помідорів

Автор
2
  • 1 ч

    Приготовление

Сонця вже не має, а на кущах висять недозрілі зелені помідори? Все - в діло! Перед вами - один із найсмачніших варіантів заготовок із зелених помідорів. Пікантна ікорка стане чудовим гарніром для будь-якої страви із м'яса або птиці, та й до бутербродів вона смакуватиме відмінно!

Способ приготовления

Усі овочі ретельно миємо і обсушуємо. Стручки солодкого перцю звільняємо від насіння і плодоніжки, теж саме проробляємо з пекучим перцем. З помідорів видаляємо плодоніжки і обрізаємо пошкоджені ділянки, якщо такі є. З морквини і цибулі знімаємо шкірку. Всі підготовлені овочі розрізам на великі шматки.Овочі прокручуємо через м'ясорубку. Масу перекладаємо у містку товстостінну каструльку і, приправивши ікру сіллю і цукром, ставимо на вогонь. Весь час помішуючи, доводимо ікру до кипіння.Тушкуємо заготовку під закритою кришечкою на слабкому вогні, приблизно одну годину, постійно перемішуючи. Через годину вливаємо в ікру оцет, приправляємо чорним перчиком і вимішуємо. Залишаємо каструльку на вогні ще на чверть години.Тим часом миємо з содою баночки і стерилізуємо їх будь-яким способом. Можна просто пропарити, можна прожарити в духовці або мікрохвильовій печі. Не забудьте простерилізувати і кришки, адже вони також будуть контактувати з ікрою.Коли ікра приготується, відразу ж розкладаємо її по банках. Закручуємо кришками, ставимо баночки догори денцем і, тепло закутавши, залишаємо так остигати.Як тільки заготовка охолоне, опускаємо її в льох або інше темне і прохолодне приміщення. Дістаємо з потреби і зберігаємо відкриту баночку тільки в холодильнику.

Така ікра із зелених томатів може зберігатися в погребі до півтора років.

Приємного вам апетиту!

До речі:

Правильними будуть вважатися ті помідори, які мають жорстку шкірку, тому не потрібно давати їм дозрівати. Ще для них повинна бути характерна товста, щільна м'якість. Якщо дати помідорам дозріти, вони будуть розповзатися при діставанні з банки.