Бабусін рецепт смачного сливового джему з ядерцями

Автор
3
  • 1 ч

    Приготовление

Літо - чудова пора, аби не лише насолодитися смаком улюблених фруктів, а й заготовити їх на зиму. Смачний сливовий джем - один з варіантів зберегти "літо в банці". Однозначно рекомендуємо простий в приготуванні рецепт джему, тож не забудьте зберегти його!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

1. Сливи миємо, обшпарюємо кип'яченою водою, очищаємо від шкірки і видаляємо кісточку.

2. Укладаємо плоди в емальовану каструлю, посипаємо цукром і залишаємо на кілька годин.

3. Додаємо воду і варимо на слабкому вогні до повного розварювання.

4. За кілька хвилин до готовності можна додати роздроблені ядра з сливових кісточок, вони посилять аромат джему.

5. Джем розкладаємо по стерилізованим банкам, закочуємо і охолоджуємо.

З чим смакувати:

Сливовий джем можна мазати на бутерброди і тости або використовувати в якості інгредієнта для приготування пирогів.