Цей сироп не один раз знадобиться вам в приготуванні тортів, глазурі. За бажанням його можна додавати у йогурт чи інші десерти.
Способ приготовления
Зранку відріжте чотири гілочки бузка, струсіть від комах. Обирайте без зелених квіток, інакше сироп вийде гіркуватим. Ретельно промийте гілочки з квітками.Далі поставте на вогонь каструлю з водой, додайте в неї цукор та варіть на повільному вогні близько двох хвилин, щоб цукор добре розтанув.У банку або каструлю всипте бузкові квітки, додайте лимонні скибочки і залийте їх цукровим сиропом так, щоб всі квіти були покриті.Накрийте кришкою і приберіть в холодильник на шість днів, щоб сироп дійшов.Щодня, по два рази в день сироп інтенсивно перемішуйте.Наприкінці процідіть сироп, щоб позбутися від лимона і квіток, і розлийте по пляшках.
Читай также: Как приготовить варенье из лепестков роз: пошаговый рецепт