"Гетьманський" борщ із баклажанами: покроковий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
- 2
-
5 ч
Приготовление
-
6
порций
Чи готували ви коли-небудь борщ із баклажанами? Виходить так смачно, що й м'яса не потрібно! Рецет "Гетьмансього" сподобається вегетаріанцям та тим, хто любить нові рецепти звичних страв.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
150 г,
-
3 л.,
-
1 шт,
-
1-2 шт,
-
1 шт,
-
1 шт,
-
400 г.,
-
1-2 ст. л.,
-
для смаження
-
2-4 зубчик.,
-
за смаком.
-
за смаком.
Способ приготовления
Замочить квасолю у воді на 8 годин (за найкраще — залишити її на всю ніч).
Потім промийте квасолю, скласти в каструлю, налийте води - 3 л, і варить 30 хвилин.
Через пів години варіння квасолі додайте овочі. Для цього картоплю почистіть і дрібно поріжте. Капусту нашинкуйте.
Моркву натріть, цибулю дрібно поріжте.
Обсмажте на сковорідці з додаванням рослинної олії, додайте томатну пасту та смажте ще кілька хвилин.
Потім зніміть з вогню і відправте в борщ. На цьому етапі борщ можна посолити.
Баклажани дрібно поріжте, посоліть та відправте на сковорідку з рослинним маслом.
Обсмажте. За 10 хвилин до закінчення приготування борщу, відправте баклажани в борщ.
Буряк натріть на тертці.
Обсмажте на сковороді з додаванням рослинної олії. Буряк має повністю приготується і стати м'яким.
Коли борщ буде готовий, зніміть його з вогню, додайте лавровий лист подрібнений часник і тушкований буряк.
Перемішайте, накрийте кришкою і залишіть, як мінімум, на 30 хвилин.
Як подавати
Ідеальна компанія для Гетьманського борщу із баклажанами - це пампушки та сметана.
Смачного!
Якщо є можливість, заморозьте баклажани, і тоді ви зможете насолоджуватися цим смачним борщем будь-коли.