Сальтисон зі свинини: фото-рецепт приготування

Автор
4
  • 17 ч

    Приготовление

  • 6

    порций

Сальтисон - це незвичайне блюдо, традиційне для багатьох кухонь: італійської, чеської, польської і української. Подається сальтисон в якості холодної закуски. А щоб приготувати це вишукане частування, необхідно запастися часом і численними м'ясними інгредієнтами. Однак витрачені зусилля багаторазово окупляться.

Способ приготовления

Для сальтисона знадобляться всі шкурки з голови свинки, а також вуха та вушні раковини добре вимиті й оброблені.

Нарізаємо їх на дрібні квадратики.

Після чого, такими ж шматочками ріжемо серце і нирки.

Беремо приблизно таку кількість м'яса зі смужкою сала і нарізаємо. За бажання можна додати ще трохи шкурок або м'яса, тут треба орієнтуватися на те, що ви більше любите.

Солимо, перчимо за смаком.

Після чого беремо почищений, підготовлений свинячий шлунок і заповнюємо його фаршем.

Добре утрамбовуємо і зашиваємо міцною ниткою.

Після чого обмотуємо сальтисон в рушник, так, щоб нічого не вилізало і добре зашиваємо.

Після чого поміщаємо сальтисон в більшу каструлю і заливаємо водою, так щоб він був повністю покритий.Варимо після закипання мінімум 3 години, після чого перевіряємо на готовність. Треба проткнути голкою і натиснути, якщо немає рожевої води значить готовий, якщо є, варимо ще.Після того як сальтисон зварився, дістаємо його і поміщаємо під прес.Залишаємо на ніч в прохолодному місці під пресом.

Як подавати

Дістаємо сальтисон, знімаємо рушник, витягуємо нитки з самого сальтисона, нарізаємо шматочками і подаємо.

Смачного!