Сальтисон зі свинини: фото-рецепт приготування
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
17 ч
Приготовление
-
6
порций
Сальтисон - це незвичайне блюдо, традиційне для багатьох кухонь: італійської, чеської, польської і української. Подається сальтисон в якості холодної закуски. А щоб приготувати це вишукане частування, необхідно запастися часом і численними м'ясними інгредієнтами. Однак витрачені зусилля багаторазово окупляться.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 шт
-
1 кг
-
100 г
-
за смаком
-
за смаком
Способ приготовления
Для сальтисона знадобляться всі шкурки з голови свинки, а також вуха та вушні раковини добре вимиті й оброблені.Нарізаємо їх на дрібні квадратики.
Після чого, такими ж шматочками ріжемо серце і нирки.Беремо приблизно таку кількість м'яса зі смужкою сала і нарізаємо. За бажання можна додати ще трохи шкурок або м'яса, тут треба орієнтуватися на те, що ви більше любите.
Солимо, перчимо за смаком.
Після чого беремо почищений, підготовлений свинячий шлунок і заповнюємо його фаршем.Добре утрамбовуємо і зашиваємо міцною ниткою.
Після чого обмотуємо сальтисон в рушник, так, щоб нічого не вилізало і добре зашиваємо.
Після чого поміщаємо сальтисон в більшу каструлю і заливаємо водою, так щоб він був повністю покритий.Варимо після закипання мінімум 3 години, після чого перевіряємо на готовність. Треба проткнути голкою і натиснути, якщо немає рожевої води значить готовий, якщо є, варимо ще.Після того як сальтисон зварився, дістаємо його і поміщаємо під прес.Залишаємо на ніч в прохолодному місці під пресом.Як подавати
Дістаємо сальтисон, знімаємо рушник, витягуємо нитки з самого сальтисона, нарізаємо шматочками і подаємо.
Смачного!