Пляцок «Чорна троянда»
- Автор
- Дата публикации
- Автор
- 5
-
1 ч
Приготовление
-
8
порций
Здивуйте рідних неперевершеним десертом - пляцоком «Чорна троянда». Ця неперевнршена випічка стане однією з найулюбленіших на авшому столі.
Ингредиенты
Тісто для коржів:
-
2 склянки
-
2 ч.л.
-
1 ст.л.
-
3 шт.
-
3 ст.л.
-
2 склянки
-
2 склянки
-
2 шт.
-
2 ст.л.
-
2 ст.л.
Маковий крем:
-
2 ст.л.
-
3 ст.л.
-
2 склянки (запарити та перемолоти)
-
1 шт.
-
2 ст.л.
Заварний крем:
-
300 мл
-
2 ст.л.
-
200 мл
-
300 г
Галяретка:
-
пачка
-
300 мл
Способ приготовления
Готуємо коржі: яйця збийте з цукром, додайте сметану, соду, гашену оцтом, просіяне какао. Все перемішайте. Додайте борошно і вимішайте тісто у гладку массу. Розділіть тісто на дві частини, та випікайте у формі 24х32 см.
Готуємо рулети: білки збийте з цукром, додайте жовтки. Продовжуючи збивати, додайте борошно, вимішайте в однорідну масу. Готове тісто розділіть на три частини. На вистелену пергаментом форму вилийте одну з трьох частин тіста і випікайти до готовності. Готову паляницю викладіть на вологу тканину і скрутіть паляницю у рулет разом з тканиною. По черзі випікайте три паляниці та скрутіть їх на тканині у рулет у формі 24х32 см.
Готуємо маковий крем: цукор розтопіть з молоком та охолодіть. Витертий у білу масу мак вимішайте з готовим молоком та яйцем. Додайте м'яке масло та збийте все у пухку кремову массу. Поставте крем у холодильник.
Готуємо заварний крем: молоко скип'ятіть з цукром, поки закипає молоко, розведіть пудинг у 200 мл холодного молока. Щойно молоко почне закипати, влийте пудингову масу, постійно помішуючи, доведіть крем до кипіння. Відставте крем охолоджуватись. В охолоджену кремову масу додайте м'яке масло, збийте міксером до пухкого стану. Поставте в холодильник на годину.
Для галяретки: у гарячій воді розведіть вміст пачки будь-якого фруктового желе, з розрахунку 300 мл води на пачку. Поставте желе в холодильник до застигання.
Складаємо пляцок: з рулетних паляниць зніміть тканину, рівномірно на три паляниці розподіліть маковий крем, в середину викладіть порізану на смужки застиглу галяретку (фруктове желе), і скрутіть паляницю у рулет. На корж, змащений заварним кремом, викладіть три рулети, зверху рулети змастіть заварним кремом і прикрийте другим коржем, боки змащуйте маковим кремом, верх залийте шоколадною помадкою.
Порада: у заварний крем між рулетами можна покласти вишні, вимочені у коньяку.