Пляцок «Золота нива»

Автор
Пляцок  «Золота нива»
  • 30 мин

    Приготовление

  • 7

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Надворі осінь тішить нас своїми барвами і щедро дарує розмаїття осінніх смаків. Пропонуємо Вашій увазі традиційну випічку Західної України - пляцок «Золота нива», який так само багатий смаком, як і українська осінь.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Жовтки збити зі сметаною, додати потертий маргарин, горілку, поступово додаючи борошно, швидко замісити тісто, поділити на 6 частин.Відправити в холодильник на 2 год (або на ніч). Форму застелити пергаментом (не змащувати, бо саме тісто жирне).Розкатати одну кульку тіста, покласти в форму, зверху викласти: -до 1 -го коржа – 1 білок збити з 2 ст л цукру + 100 гр кураги (порізати соломкою) -до 2 -го коржа – втерти 75 гр маку +1 жовток+ ванільний цукор+ 1 збитий білок з 2 ст л цукру – до 3 -го коржа – 1 збитий білок з 2 ст л цукру + 100 гр кришених горіхів.Зверху накриваємо другим листом тіста, краї защипуємо, наколюємо вилкою.Пекти при 170 гр 25-30 хв ( до золотистого кольору) кожен корж окремо.Крем: 1 яйце розтерти з 4 ст л цукру, 1 пакетиком ванільного цукру і 2 ст л крохмалю (краще кукурудзяного, як не маю кукурудзяного – то даю муку).Додати 100 мл холодного молока, 0,5 ч л лимонної цедри. Ця суміш має бути однорідною.В каструльку покласти 200 мл молока, як почне кипіти – тонкою цівкою вливаємо холодне молоко з рештою компонентів. Постійно помішуючи – довести до загустіння.Охолодити, збити з 250 гр масла (масло кімнатної температури, заварну масу вводимо по ложці).

Как подавать

Подавайте пляцок разом із кремом.

Смачного!