Яблунева медовуха: старовинний рецепт

Автор
6
  • 3 дн

    Приготовление

  • 6

    порций

Особливе місце у низці рецептів домашніх алкогольних напоїв займає медовуха на основі яблук. “Цей елексир, що ніжно гріє душу” так говорять про яблучну медовуху у народі. І мають рацію: свіжість яблук у поєднанні з яскравою солодкістю меду створюють оригінальній аромат та смак.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Мед трохи розтопіть і змішати з водою.Поставте на вогонь і варіть ситу до закипання.Коли закипить, зменшіть до мінімуму вогонь.Варіть поки піна не перестане виділятися, постійно знімаючи піну ложкою.Коли піна перестане рясно виділятися, долийте води до початкового рівня, закіп'ятіть і охолодіть до кімнатної температури.Додайте сік і добре перемішайте.Підготуйте дріжджі, заливши їх невеликою кількістю теплої води, накрийте склянку серветкою і дайте постояти хвилин 15-20.Додайте дріжджі до меду з соком і змішайте, поставте під гідрозатвор і відправте на бродіння при кімнатній температурі.Після утворення щільного осаду і перестане бурхливо бродити, злийте обережно з осаду. Можна відразу розлити по пляшках або ще дати відстоятися 2-3 дні і потім розлити.Додайте цукор із розрахунку 1 чайна ложка на літр медовухи.Цукор засипте в пляшки, залийте медовуху, пляшку наповніть не до верху і щільно закрийте пляшки і залишіть мінімум на 3-4 тижні при кімнатній температурі на дозрівання.Зберігайте в темному прохолодному місці.

Як подавати

Подавайте до столу на свята разом із галушками с мясом.