Баклажанові рулетики з горіхами та сиром

Автор
0
  • 20 мин

    Приготовление

  • 10

    порций

Рулети з баклажанів та горіхами – ідеальна закуска, чудовий гарнір до страв з птиці, м'яса або риби, або основна страва для вегетаріанців. Неймовірно легко, швидко і запаморочливо смачно!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

1. У баклажанів зрізаємо плодоніжки і промиваємо їх разом зі стеблами зелені під холодною проточною водою. Сушимо і нарізаємо пластами товщиною близько 3 – 5 міліметрів.

2. Перекладаємо баклажанові пласти в глибоку миску, одночасно пересипаючи кожен шар за смаком сіллю. Залишаємо їх у такому вигляді на 4 - 5 хвилин.

3. Кріп з петрушкою миємо та дрібно шаткуємо. Очищені волоські горіхи перебираємо, видаляємо сміття і відправляємо в чисту чашу блендера. Зубчики часнику чистимо.

4. Готуємо начинку. Дрібнуємо горіхи протягом 1-2 хвилин до однорідності, в результаті повинна вийти ароматна крихта. Перекладаємо її в глибоку миску, туди ж кладемо подрібнену зелень, видавлюємо через чеснокодавку зубчики часнику, додаємо за смаком сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, 1 столову ложку майонезу і перемішуємо всі складові начинки столовою ложкою до однорідної консистенції.

5. Повторно промиваємо баклажани під холодною проточною водою і і сушимо.

6. Включаємо плиту на середній рівень і ставимо сковороду з 2-3 столовими ложками рослинного масла. Коли масло розігріється, укладаємо 3 – 4 баклажанових пласта і смажимо їх з обох боків до золотисто-коричневої скоринки. Після того як баклажани візьмуть потрібний колір, покриються рум'янцем і пом'якшаться, допомагаючи собі кухонних лопаткою, перекладаємо їх на паперовий рушник, воно вбере в себе зайвий жир.

7. Беремо теплий баклажановий пласт, кладемо його на тарілку, на один з країв пласта укладаємо 1 столову ложку начинки і звертаємо невеликий і щільний рулетик.

Як і з чим подавати до столу:

Після приготування укладаємо на велике плоске блюдо, оформляємо зеленню, маслинами, оливками, часточками помідорів, скибочками огірків, зернами граната або салатними листям.

Поради: Майонез можна замінити сметаною. Дуже часто разом з горіхами і зеленню перемелюють обсмажену цибулю, в підсумку виходить приємна горіхова паста, якою змазують обсмажені баклажанові пласти і після - скачують їх в рулети.