Шокуюча закуска - смажені огірки

Автор
1
  • 20 мин

    Приготовление

  • 3

    порции

Звісно, ми не просто посмажимо огірки в олії. Цей рецепт передбажає 2 стадії маринування. Але дочекайтеся, якою смачною вийде ця закуска!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Довгий огірок чистимо і ріжемо на пластини товщиною близько 3 мм. Замішуємо маринад з 2 ст.л. рослинного масла, 2 ст.л. соєвого соусу і 1 ч.л. меду.Маринуємо огіркові пластини не менше 1 години, краще - 2-3.Безпосередньо перед обсмажуванням чистимо і крупно ріжемо зубчик часнику. Листочки петрушки і м'яти обриваємо з жорстких гілок і дрібно ріжемо їх разом з часником. До кінця обсмажування огірків зелень вже повинна бути готова.Обсмажуємо огірок на попередньо прогрітій сковороді на середньому вогні в невеликій кількості рослинного масла з обох сторін, з переворотом, до легкої рум'яності.Викладаємо смуги ще теплого огірка на якусь рівну поверхню, посипаємо їх рубаною зеленню з часником і загортаємо виделкою в рулетики.Маринуємо смажений огірок з часником під плівкою в холодильнику не менше 12 годин, а краще - добу.

З чим смакувати:

Найкраще смакується з картопляним пюре та рисом. Можна подавати у якості самостійної закуски до водки.

До речі: під час маринування огіркові пластини бажано кілька разів перевернути-перемішати. Майте на увазі, огірки будуть виділяти воду, тобто тарілка не повинна бути зовсім плоскою.

Смачного!