Турецький "Кисир" - корисна страва для веганів і не тільки
- Автор
- Дата публикации
- Автор
- 42
-
55 мин
Приготовление
-
1
порция
Спробуйте цю смачну варіацію відомого східного салату "Табуле". Неперевершено смакує до тушкованих овочів і як окрема страва. Можна використовувати як легкий гарнір до м'яса чи смаженого сиру.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
80 г.
-
80 г.
-
50 г.
-
30 г.
-
30 г.
-
20 г.
-
1 шт.
-
1 шт.
-
1-2 зубчики.
-
2-3 листочка.
-
20 г.
-
15 г.
-
15 г.
Способ приготовления
Як подавати:
Перед подачею на стіл радимо прикрасити салат огірком і листочками м'яти.
Це цікаво!
Історична батьківщина кисира, Туреччина - країна з теплим кліматом. Тут тепло завжди і всюди, за винятком північних регіонів, однак, влітку температури зашкалює. Щоб легше переносити спеку, предки сучасних турків придумали безліч пристосувань, здатних полегшити сприйняття спеки. У тому числі і різні страви. Одним з них і був кисир, який готується швидко, практично без використання теплових обробок, і який складається з овочів і трав, а також легкий для організму.
До того ж, кисир - мікс каші й салату - він вживається в холодному вигляді, але в той же час дуже ситний, що є дуже корисно в жарку пору.
У Туреччині кисир ще також називають закускою "для дівочих посиденьок", також можна привласнити йому назву "салат для веганів", адже він корисний ще й тим, що складається з чистих і корисних продуктів.
У кисира багато "прихильників", його готують як в ресторанах класу люкс, так і в звичайних кафе. А ще, жодне свято або посиденьки в турецькому будинку не обходиться без кисира.