Пляцок «Макова смакота»

Автор
6
  • 35 мин

    Приготовление

  • 7

    порций

Пляцок з маком - смачний десерт, що потішить вашу родину. Приготуйте та не пошкодуєте!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Розтираємо яйця з цукром, поки маса не побіліє і не розчиниться цукор.Додаємо сіль та ванілін.Поступово доливаємо молоко кімнатної температури та олію (до речі, її можна замінити розтопленим вершковим маслом). В іншому посуді змішуємо просіяне борошно, розрихлювач і сухий мак.З`єднуємо борошно з молочно-яєчною масою, гарненько вимішуємо.Викладаємо тісто у змащену олією і посипану борошном тортівницю або на металеве деко. Випікаємо у добре розігрітій духовці при температурі 180° C30-35 хвилин.Готовність перевіряємо зубочисткою чи тонким ножем (при вийманні вони мають бути сухі). Дістаємо пляцок з духовки.Прямо у формі ще гарячий поливаємо тонкою цівкою рідким медом.Даємо вистигнути, нарізаємо квадратами або ромбами.Зверху посипаємо тертими волоськими горіхами.

Смачного!