До дня вишиванки: пляцок «Вишиванка»
- Автор
- Дата публикации
- Автор
Неймовірно смачний пляцок здивує ваших рідних цікавим поєднанням декількох видів тіста.
Способ приготовления
Время подготовки | Время приготовления | Порции |
4 години | 8-9 годин | 8 |
Інгредіенти
Біле Тісто
- Борошно пшеничне в/с – 500 г
- Цукор – 200 г
- Маргарин вершковий 65 - 67% жирності – 200 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сметана 4,5% жирності – 4 ст.л.
- Розпушувач харчовий – 10 г
- Цукор ванільний – 15 г
Шоколадне тісто
- Борошно пшеничне– 300 г
- Маргарин вершковий 65 – 67% жирності – 150 г
- Курячі жовтки – 2 шт.
- Какао порошок гіркий – 2 ст.л.
- Цукор – 200 г
- Сметана 4,5% жирності – 2 ст.л.
- Розпушувач харчовий – 1 ч.л.
Сметанний крем:
- Сметана 4,5% проціджена – 600 мл
- Пудра цукрова – 130 г
- Цукор ванільний – 20 г
Інше:
- Горіх волоський без шкаралупи половинки – 300 г
- Повидло сливове, густе – 450 г
- Шоколад молочний – 1 плитка
Спосіб приготування
Для шоколадного тіста: 2 курячі жовтки перебийте з 200 г цукру до однорідної маси, додайте 150 г м'якого вершкового маргарину, змішайте.Просійте 300 г пшеничного борошна через сито прямо в миску до всіх інгредієнтів, додайте 2 столові ложки гіркого какао порошку, 2 столові ложки сметани і 1 чайну ложку розпушувача.Перемішайте все руками до утворення однорідної маси. Готове тісто перекладіть на стіл, присипанний борошном, замість ще більш круто.Готове тісто розділіть на 3 рівні частини, кожну з яких загорніть в харчову плівку та покладіть в морозильну камеру на 30 хвилин разом з теркою, за допомогою якої воно буде натиратися.Для білого тіста: 1 куряче яйце перебийте з 200 г цукру до утворення однорідної маси.До цих інгредієнтів додайте 200 г розламаного на шматочки м'якого вершкового маргарину, 4 столових ложки сметани, 10 г харчового розпушувача, 15 г ванільного цукру, 500 г просіяного через сито пшеничного борошна і замішайте тісто прямо в мисці.Потім викладіть його на стіл, присипаний борошном, вмішайте в нього залишки борошна, які залишилися в мисці. Готове тісто також розділіть на 3 частини, кожну з яких загорніть в харчову плівку і покладіть на півгодини в морозилку.Готуємо коржі: розігрійте духовку до 200 градусів, далі дістаньте з морозилки 1 частину білого тіста і викладіть на стіл, присипаний борошном.Візьміть великий прямокутний лист і застеліть його пекарським папером так, щоб його межі виходили за борти.Розкачайте качалкою корж під розмір вашого прямокутного листа, розрівняйте та обережно укладіть на деко.Товщина коржа має бути приблизно від 1 до 1,5 см. За допомогою столової ложки змастіть корж 150 г сливового густого повидла і зверху нього укладіть 100 г волоських горіхів.З морозильної камери дістаньте 1 частину шоколадного тіста з теркою, розгорніть плівку і натріть його за допомогою великої терки поверх повидла рівномірним шаром.Випікайте корж 10 – 12 хвилин. Так само випікайте ще 2 коржа і дайте їм охолонути. Останній спечений корж з дека не прибирайте, нехай остигає прямо в ньому.Готуємо сметанний крем: у проціжену сметану (яка нагадує за консистенцією вершковий сир) додайте 130 г цукрової пудри і 20 г ванільного цукру. Перебийте міксером протягом 15-20 хвилин. Поставте крем в холодильник 1,5-2 години.Змащуємо коржі: дістаньте з холодильника сметанний крем і розділіть його на 3 рівні частини. На останній корж, який охолоджувався в деко, покладіть 1 частину крему і розподіліть його по всій поверхні. зверху покладіть другий корж і знову змастіть його другою частиною крему. Таку саму процедуру проведіть з третім коржем. На верхній змащений кремом корж рівномірно натріть 1 плитку молочного шоколаду.Як та з чим подавати до столу
Готовий пляцок укрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 8-9 годин. Після цього пляцок готовий до споживання. Смачного!