Гарбузовий пудинг: рецепт яскравого десерту

Автор
5
  • 1 ч

    Приготовление

  • 8

    порций

З такою смачною випічкою кожна маленька і велика "нехочуха" полюбить страви із гарбуза. Ну, погодьтеся, хто встоїть перед ароматним і ніжним, соковитим десертом? А й справді, що ніхто! Тож заварюйте ароматний чай і кличте усіх домашніх ласувати гарбузовий пудинг!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Гарбуз очищаємо від шкірки, волокон та насіння, а потім нарізаємо довільними шматочками. Якщо ви маєте павоварку, просто перекладіть шматочки гарбуза і поставте на режим запікання на 20 хвилин. Якщо у вас немає пароварки, ви можете гарбуз просто відварити або запекти в духовці при температурі 150 градусів.Замішуємо борошно з маслом (заздалегідь дрібно нарубаним) і сіллю. Додаємо один яєчний жовток (попередньо відокремлений від білка), 30 мл коньяку і трохи холодної води. Замішуємо м'яке тісто, яке потім обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник як мінімум на півгодини.Готову м'яку гарбуз (охолоджений) змішуємо в блендері з рештою коньяком, цукром і спеціями і подрібнюємо її в пюре.Лимон заливаємо на кілька хвилин кип'яченою водою, а потім за допомогою терки знімаємо цедру. Додаємо в масу лимонний сік, жовток і заливаємо все вершками. Ставимо розігрівати в духову шафу до температури 180 градусів.Дістаємо з холодильника тісто. Форму для випічки змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо в неї тісто, рівномірно розподіляючи його по поверхні і формуючи бортики. Злегка проколюємо його виделкою і відправляємо запікатися в духовку хвилин на 15-20.Після чого заливаємо тісто начинкою і знову ставимо запікати хвилин на 30 до тих пір, поки пудинг повністю не застигне.Готовий пудинг дістаємо з духовки і повністю охолоджуємо. Після чого посипаємо його цукровою пудрою і розрізаємо на порційні шматочки.

Приємного апетиту!

Рекомендації:

  • При запіканні тіста, його можна трохи присипати чистої квасолею або горохом, для того щоб воно не підіймалося і було рівним. А потім висипати її і залити тісто начинкою.
  • Якщо ви боїтеся, що тісто може пристати до форми, застеліть її пергаментним папером.