Пиріг Пот-Пай: cтримана класика колоніальної Америки за 40 хвилин.
- Автор
- Дата публикации
- Автор
У традиціях американської кухні поєднуються особливості самих різних народів. Кращі рецепти з усіх куточків світу стають класикою цієї країни.
Інгрідієнти:
для тіста:
- Борошно - 2 ск.
- Сіль - 1 ст. л.
- Маргарин - близько 150 г.
- Вершкове масло - 2 ст. л.
- Вода (холодна) - 1/2 ск.
для начинки:
- Вирізка з ялоичини (нарізана кубиками) - 450 г.
- Бульйон - 400 мл.
- Морква (нарізана) - 3 шт.
- Картопля (кубиками нарізаний) - 3 шт.
- Горошок - 150 г.
- Крохмаль - 25 г.
- Вода - 85 мл.
- Сіль, перець - за смаком.
Як приготувати:
Спочатку приготувати начинку для піт-паю. Для цього в каструлі з товстим дном на середньому вогні обсмажити до рум'яної скоринки шматочки яловичини. Влити трохи води, щоб майже покрити нею м'ясо, довести до кипіння і, зменшивши вогонь, готувати 2-3 години, поки м'ясо не стане зовсім м'яким і буде легко розпадатися на волокна. Перекласти готову яловичину в миску, злегка розім'яти і приправити за смаком сіллю і перцем.В окремій каструлі закип'ятити бульйон, додати нарізані моркву і картоплю і варити на середньому вогні близько 20 хвилин.Нагріти духовку до 175C.Готові моркву і картоплю додати до м'яса разом із зеленим горошком. Бульйон злити і зберегти.Розвести крохмаль в 0,3 склянки води. Вилити в бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати 5 хвилин.Замісити тісто для пирога. Тістом вистелити форму діаметром 22 см.На тісто покласти начинку, залити бульйоном і накрити другим шаром тіста.Випікати в заздалегідь нагрітій духовці протягом 25 хвилин. На готовому пирозі повинна утворитися рум'яна корочка. Коли піт-пай буде готовий, вийняти його з духовки і дати трохи охолонути.Як і з чим подавати:
Американський пиріг з яловичиною розрізати на шматочки і подавати до столу як самостійну страву.
Смачного!