Картопляні галушки «Гоголівські»

Автор

Картопляні галушки виручають, якщо треба швидко, смачно, ситно і дуже економно нагодувати велику компанію.

Складові

  • Картопля - 400 г.
  • Борошно - 300-350 г.
  • Крупа манна - 2 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль - за смаком.
  • Філе курки - 250 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль (для фаршу) - за смаком.
  • Чорний мелений перець (для фаршу) - за смаком.
  • Вода - 30 мл.
  • Сметана - за смаком.

Спосіб приготування

Картоплю очищаємо, нарізаємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь.Доводимо до кипіння, солимо і варимо на повільному вогні до готовності.Картопля подрібнюємо в пюре. Даємо повністю охолонути.Всипаємо манну крупу і додаємо яйце. Перемішуємо.Всипаємо поступово просіяне борошно.Замішуємо м'яке тісто, яке повинно трохи липнути до рук. Залишаємо тісто на 30 хвилин.Філе і цибулю нарізаємо невеликими шматочками.Солимо і перчимо до смаку, вливаємо холодну воду. Добре перемішуємо фарш.Робочу поверхню і руки добре обсипаємо борошном.Тісто ділимо на частини, з кожної - формуємо коржі. В середину коржа по 1 столовій ложці підготовленого фаршу.Защипуємо ретельно коржі в формі мішечків.Скачуємо руками колобки.Воду доводимо до кипіння і солимо за смаком.Викладаємо галушки в киплячу воду і варимо до тих пір, поки вони спливуть на поверхню.Потім вогонь зменшуємо і варимо ще 8-10 хвилин.

Як і з чим подавати

Готові ніжні, смачні картопляні галушки з м'ясом подаємо зі сметаною і смаженою цибулею або вершковим маслом.

Зверху можна посипати чорним меленим перцем за смаком.Смачного!