Картопляні галушки «Гоголівські»
- Автор
- Дата публикации
- Автор
Картопляні галушки виручають, якщо треба швидко, смачно, ситно і дуже економно нагодувати велику компанію.
Складові
- Картопля - 400 г.
- Борошно - 300-350 г.
- Крупа манна - 2 ст. л.
- Яйце - 1 шт.
- Сіль - за смаком.
- Філе курки - 250 г.
- Цибуля - 1 шт.
- Сіль (для фаршу) - за смаком.
- Чорний мелений перець (для фаршу) - за смаком.
- Вода - 30 мл.
- Сметана - за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю очищаємо, нарізаємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь.Доводимо до кипіння, солимо і варимо на повільному вогні до готовності.Картопля подрібнюємо в пюре. Даємо повністю охолонути.Всипаємо манну крупу і додаємо яйце. Перемішуємо.Всипаємо поступово просіяне борошно.Замішуємо м'яке тісто, яке повинно трохи липнути до рук. Залишаємо тісто на 30 хвилин.Філе і цибулю нарізаємо невеликими шматочками.Солимо і перчимо до смаку, вливаємо холодну воду. Добре перемішуємо фарш.Робочу поверхню і руки добре обсипаємо борошном.Тісто ділимо на частини, з кожної - формуємо коржі. В середину коржа по 1 столовій ложці підготовленого фаршу.Защипуємо ретельно коржі в формі мішечків.Скачуємо руками колобки.Воду доводимо до кипіння і солимо за смаком.Викладаємо галушки в киплячу воду і варимо до тих пір, поки вони спливуть на поверхню.Потім вогонь зменшуємо і варимо ще 8-10 хвилин.Як і з чим подавати
Готові ніжні, смачні картопляні галушки з м'ясом подаємо зі сметаною і смаженою цибулею або вершковим маслом.
Зверху можна посипати чорним меленим перцем за смаком.Смачного!