Балканські мотиви: болгарський кебаб - Кабапчета

Автор

​​​​​​​Це балканський кебаб, або смажені ковбаски з перемеленого м'яса з приправами. Але смак вони мають особливий. Серби називають це блюдо «чевапчічі», болгари - «кебапчета» в Македонії його звуть «чебапі».

Кебапчета ставлять на стіл з великою кількістю нарізаної кільцями цибулі і свіжим білим хлібом. На гарнір також подають нарізаний кільцями стручковий перець, нарізані скибочками помідорів або смажену картоплю.

Складові

  • Сіль - за смаком
  • Яловичина - 350 г
  • Баранина - 350 г
  • Свинина - 350 г
  • Телятина - 350 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Кмин - 0.5 ч.л.

Як готувати:

М'ясо нарізати шматочками вагою 50 г, посолити і перемішати.Пропустити м'ясо через м'ясорубку з частою гратами.Отриманий фарш викласти на плоске блюдо або на невелику дошку рівним шаром товщиною 10 см.Встановити блюдо з фаршем на лід або помістити його в верхню частину холодильника і витримати 10-12 годин.При цьому фарш повинен бути охолодженим, але не замороженим.Змоченими у воді руками місити фарш доти, поки він не стане м'яким і еластичним.Додати дрібно рубаний лук, кмин, посолити і перемішати.З приготованого фаршу сформувати ковбаски діаметром 2-2,5 см і довжиною 6-7 см і охолодити їх протягом 1-2 годин.Смажити на решітці в духовці або над гарячим вугіллям.

Як подавати

Подавати на стіл зі свіжими овочами.